Skip to main content

Hank Hallegraeff

researcher, Post-doctoral scientists

Biography

Dr. Hank Hallegraeff is klinisch epidemioloog, researcher, fysiotherapeut en manueeltherapeut. Als fysiotherapeut en manueeltherapeut heeft hij ruime klinische ervaring in de eerste lijn gezondheidszorg. 
In 2005 heeft hij als student van het eerste cohort, de studie Klinische Epidemiologie aan de Universiteit van Amsterdam succesvol afgerond. Zijn promotietraject is gestart in 2009 aan de Rijksuniversiteit van Groningen met in 2013 de publicatie van het proefschrift ‘Common musculoskeletal disorders in primary care physiotherapy: assessment and intervention’.
Sinds 2006 is hij verbonden aan SOMT University of Physiotherapy, eerst als docent in de Masteropleiding Manuele Therapie, daarna als coördinator van het na- en bijscholingsprogramma en sinds 2020 als Hoofd van de Masteropleiding Musculoskeletale Echografie aan SOMT University of Physiotherapy in Amersfoort.
De wetenschappelijke focus ligt op pijnwetenschappen in relatie tot lage rugpijn in algemene zin en op onderzoek naar factoren die een prognostische invloed uitoefenen op het beloop: (‘Unravelling the complexity of low back pain’). Met name cognitieve en psychologische factoren bij lage rugpijn hebben zijn wetenschappelijke interesse.

 
 

Location

Vrije Universiteit Brussel - campus Jette
Laarbeeklaan 103
1090 Jette